Hírek / Forgalmi rend változás

Forgalmi rend változás



Tisztelt Lakosság!

 

Értesítjük Önöket, hogy Nemesbőd község önkormányzati kezelésű közútjain – tehát a Rákóczi Ferenc utca kivételével, valamennyi belterületi úton – 2021. október 19. napjától forgalmi rend változás történt.

Nemesbőd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (VII.14.) számú képviselő-testületi határozata szerint, a település belterületi útjai állagának védelme érdekében 9 db „15 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járműnél nagyobb össztömegű jármű közlekedését tiltó” forgalomkorlátozó tábla került elhelyezésre, minden esetben „kivéve engedéllyel” kiegészítő táblával kiegészítve.

2021. október 19. napjától amennyiben az érintett útszakaszokra a megadott össztömeg feletti járművel történne behajtás, úgy, hogy az más útszakaszon nem történhet meg (pl. gabona szállítás külterületi utakon, mezőgazdasági vontató közlekedés, stb.), abban az esetben kérelemmel szükséges fordulni az önkormányzathoz. Kérelem nyomtatvány letölthető a www.nemesbod.hu oldalról, vagy a Hivatalban igényelhető.

Az átmenetet elősegítve az Önkormányzat hivatalból nem tesz bejelentést 2021. november 1. napjáig abban az esetben, ha azt tapasztalja, hogy a közlekedők nem veszik figyelembe a súlykorlátozást. Ezt követően azonban valamennyi esetben meg fogja tenni a szükséges lépéseket a korlátozás betartása érdekében. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendőrség azonban már az átmeneti időszakban is kérheti a behajtási engedélyt, tehát kérjük, hogy amennyiben szükséges, az engedélyeket mielőbb szíveskedjenek beszerezni.

Nemesbőd Község Önkormányzata Képviselő-testülete bízik benne, hogy döntésével sikerül az indokolatlan úthasználatot elkerülni, és ezzel a belterületi utak további állagromlását megelőzni.

 

Nemesbőd, 2021. október 18.

 

                                               Nemesbőd Község Önkormányzata 



« Vissza az előző oldalra!

Nemesbőd Község Önkormányzata - Magyar