Hírek / Posta átmeneti bezárása

Posta átmeneti bezárása



Tisztelt Lakosság!

 

Az alábbiakban közzétesszük a Magyar Posta értesítését a posta átmeneti bezárásáról.

 

Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!

Az egész Európát sújtó energiaválság jelentősen érinti Magyarországot is. A kormány 2022. szeptember 20-án közzétette az egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló 353/2022 (IX.19.) Korm. rendelet és az egyes intézmények földgázfelhasználásának szabályozásáról szóló 354/2022. (IX.19.) Korm. rendelet, amelyek hatálya alá tartozik a Magyar Posta is. Ennek értelmében Társaságunknak jelentős energiafelhasználás-csökkentést kell elérni, amely érdekében számos megtakarítási intézkedést tesz.

A vállalat ezért több, jellemzően alacsony forgalmú posta működésének ideiglenes szüneteltetéséről döntött, amely 2022. november 12-től a település lakosságát is közvetlenül érinti (a postalista a www.posta.hu felületen érhető el). Ezt követően a postai szolgáltatások a máshol már jól bevált, az ügyfélelvárásoknak megfelelő mobilposta segítségével lesznek elérhetők.

A mobilposta kezelőnél az ügyfelek feladhatják levélpostai és csomagküldeményeiket, csekkjeiket, indíthatnak pénzfelvételt bankkártyáról.

A változás a postai küldemények házhoz kézbesítését nem érinti, az a megszokott módon történik.

A Társaság számára továbbra is az elsődleges szempont az üzletmenet-folytonosság fenntartása és a szolgáltatások térbeli és időbeli elérhetősége. Éppen ezért a Posta az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztést valósított meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nem csak személyesen, hanem digitális úton is elérhetők. Ezek közül kiemelendő az iCsekk szolgáltatás, mellyel a csekkek már mobiltelefonon is befizethetők.

Magyar Posta célja, hogy a postai szolgáltatásokat az ügyfelek részére a változásokat követően is magas színvonalon biztosítsa.

A szünetelő posták ügyfeleit ugyanazzal a megbízhatósággal és figyelemmel kezeljük, ezért bízom benne, hogy a lakosság ezt követően is elégedett lesz a postai szolgáltatások elérhetőségével.

Üdvözlettel:

Simon Csilla

mb. vezérigazgató.

 


« Vissza az előző oldalra!

Nemesbőd Község Önkormányzata - Magyar