Hírek / Óvodai beiratkozással kapcsolatos tudnivalók

Óvodai beiratkozással kapcsolatos tudnivalókÓvodai beiratkozás a 2020/2021-es nevelési évre
2020. március 27.
 


A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 8. § (2) bekezdése alapján minden gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét, a nevelési év kezdőnapjától (2020. szeptember 1-jétől) legalább napi négyórás óvodai nevelésre kötelezett. 

Tisztelt Szülők!


A koronavírus terjedése okán kihirdetett veszélyhelyzet miatt a 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai beiratkozások vonatkozásában az emberi erőforrások minisztere egyedi szabályokat határozott meg, melyek alapján tájékoztatjuk az érdeklődő szülőket, törvényes képviselőket a következőkről:

  1. A kötelező felvételi körzettel nem rendelkező óvodák felvételi eljárása:

 

Abban az esetben, ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító óvodába szeretné gyermekét beíratni, akkor ezt a szándékát – a körzetes óvoda nevének és címének megjelölésével – elektronikus úton, telefonon vagy – különösen indokolt esetben – személyesen jelezze az általa választott óvoda vezetőjének. A szülök beiratkozásra vonatkozó szándéknyilatkozatait az óvodák 2020. április 17-ig fogadják.

A körzettel nem rendelkező óvoda a hozzá jelentkezőknek a beiratkozást 2020. április 2 – április 20. között tartja meg a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra különös figyelemmel. A körzettel nem rendelkező óvoda a hozzá érkező szándéknyilatkozatok alapján folyamatosan készíti el a beiratkozások időpontjára vonatkozó beosztást, amelyről a szülőt haladéktalanul értesíti; majd az óvoda vezetője, a gyermek felvételéről legkésőbb 2020. április 20-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt, illetve az érintett kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjét.

  1. A kötelező felvételi körzettel rendelkező óvodák felvételi eljárása:

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a kötelező felvételt biztosító óvoda 2020. április 21-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó azon gyermeket, akivel kapcsolatosan nem érkezett jelzés arról, hogy más óvoda felvette. A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelési napján kerül majd sor. 

 

Ha tehát a szülő olyan óvodába szándékozik beíratni a gyermekét, amely egyébként is a kötelező óvodai felvételt biztosítja a számára, akkor nincs szüksége intézkedésre az óvoda felé. Az óvoda az ilyen gyermekekre számít, és a férőhelyet biztosítja számukra a szülő külön jelzése nélkül is. 

 

Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy legalább telefonon vagy e-mailben vegyék fel a kapcsolatot az óvodával, és tájékoztassák arról a szülői szándékról, hogy a kötelező felvételi körzetes óvodába kívánják beíratni gyermeküket.

 

Felhívjuk a szülők figyelmét arra is, hogy amennyiben a kötelező felvételt biztosító óvoda a felvételi kötelezettsége teljesítése után további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, a hozzá beérkezett szülői szándéknyilatkozatok alapján folyamatosan, a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra különös figyelemmel a beiratkozások időpontjára vonatkozóan az óvoda beosztást készít, és erről az érintett szülőket haladéktalanul értesíti.
A kötelező felvételt biztosító óvoda a körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan 2020. április 30-ig dönt, és erről írásban értesíti a gyermeket nevelő szülőt és az érintett kötelező felvételt biztosító óvoda vezetőjét.

 

A Nemesbődi Gyöngyvirág Óvoda körzethatára és kötelező felvételt biztosító körzetes óvodája Nemesbőd és Vát községeknek területe.

 

A Nemesbődi Gyöngyvirág Óvoda elérhetőségei:

 

Cím: 9749 Nemesbőd, Kossuth L. u. 35

Tel: 06 94/353-245

ovoda.nemesbod@gmail.com

 

Óvodavezető: Pintérné Frisch Eszter

Mobil száma: +36 30/553 90 10

A koronavírus-járvány miatt a Kormány által kihirdetett országos veszélyhelyzetre való tekintettel az óvodai beiratkozás kapcsán kérem, hogy elsősorban a infokommunikációs eszközök segítségével (telefon, internet) tájékozódjon a kiválasztott óvoda beiratkozási rendjéről, illetve egyeztessen az óvodával, annak fenntartójával, hogy gyermeke beiratkozása személyes találkozás nélkül milyen formában tehető meg. Csatolt fájl(ok):« Vissza az előző oldalra!

Nemesbőd Község Önkormányzata - Magyar